۱- ضرورت مقایسه ICOها
مقایسههای ICO ها میتواند برای هر دو قشر سرمایهگذاران ارزهای دیجیتالی و تیمهای ICO سودمند باشد.
طرفهای مختلف دلایلی مختلفی را برای اطلاع از چگونگی عملکرد یک ICO در مقایسه با بازار، دارند.
برای سرمایهگذاران این مسئله میتواند: سودمند بودن و برگشتپذیری سرمایه در بلندمدت و قابلیت یک پروژه در تحقق این اهداف و درنهایت انتخاب گزینه درست از میان پروژههای مشابه باشد.
تیمهای ICO نیز میتوانند با برسیِ توکن های موفق دیگر و ارزیابی آنها، نقاط ضعف پروژههای خود شناخته و نسبت به رفع آنها و درنتیجه رسیدن به موفقیت کسبشده توسط پروژههای دیگر دست یابند.
مشتاقان دیگری نیز در این میان وجود دارند که تمایل دارند تا ببینند بازار نسبت به یک ICO خاص چه نظری دارد و کدامیک از آنها با ارائه راهکاری بهتر، توانایی بالقوهای را برای انقلاب درزمینه موردنظر دارد.
مشکل اینجاست که همهروزه چندین ICO ارائه میشود که در مقیاس سالانه چیزی در حدود هزاران ICO خواهد شد. در این میان تعدادی از آنها دارای اهداف و ساختاری مشترکاند و تعدادی نیز پروژههای چندان موفقی نیستند.
این حجم از توکن ها که بازار را پرکردهاند، میتوانند انتخاب میان گزینه خوب و بد را، بدون در برسی و تحقیقات دقیق و عمیقِ هر ICO و بازار هدف آن بهصورت جداگانه، بیشازپیش سختتر کند.
همچنین بخوانید : نحوه اعتبار سنجی ICO ها و تشخیص کلاهبرداری
۲- چگونه میتوان این کار را کرد؟
بهترین و مؤثر ترین راه، ایجاد سازوکاری ردهبندیشده است که بر پایه تعداد شاخصههای ضروری برای یک ICO مرتبشدهاند؛ که خود شامل تیم پشت هر ICO، اطلاعات موجود بر روی آن، نحوه ارائه و بازاریابی هر چهبهتر آن، خواهد بود.
تیم توسعه دهنده: بسیار مهم است که اطلاعات و نمایههای تمام اعضای تیم بهراحتی در دسترس باشد و مقدار این اطلاعات برای هر فرد بهاندازه کافی باشد. نمایش تصویر هر فرد بهاضافه پیوندهایی به سایتهای مرتبط دیگر مانند «Linkedin» میتواند به بهبود اعتماد و اعتبار تیم کمک کند.
بهعلاوه، تعداد افراد درگیر در هر تیم نیز میتوانند بهعنوان عاملینی مهم درزمینه این رتبهبندیها بد شوند. برای مثال اگر دو نفر در یک پروژه کار میکنند، احتمال کمی برای موفقیت این پروژه میتوان قائل شد؛ این در حالی است که هر چه افراد دخیل در پروژه بیشتر باشند، موفقیت کار نهایی نیز محتملتر خواهد بود.
اطلاعات ICO: اطلاعات مرتبط با یک ICO باید کاملاً در دسترس و واضح باشند. اطلاعاتی همچون، تاریخ پایان و شروع پیشفروش یک ICO رسمی، نحوه خرید آنها توسط افراد، ارزهای دیجیتالیای که توکن های با آنها خریداری میشوند، روزشمار آغاز تا پایان خرید و قیمت هر توکن، میتوانند باعث بالا رفتن اطمینان سرمایهگذاران نسبت به خرید شوند.
نحوه ارائه: این بخش شدیداً به اطلاعات موجود بر روی گزارشنامه بستگی دارد و میبایست شامل اطلاعاتی نظیر: پروژه چیست؟ (پلتفرم، سرویس هاو…)، دستاوردهایی که شرکت به آنها رسیده یا قصد رسیدن به آنها را دارد، اطلاعات بیشتر در مورد اطلاعات افراد تیم و استفادهها توکن های دیجیتالی باشد. داشتن یک ارائه ویدیویی حرفهای به همراه دورنمایی از محصول باعث نمایش هرچه باکیفیتتر محصول و تعهد تیم پشت ICO خواهد شد.
۳- MVP چیست؟
محصول حداقلی یا بهاختصار (MVP) (Minimum Viable Product)، محصولی است که با حداقل امکانات محصول اصلی تجهیز شده و بهمنظور جلب نظر مشتری و برطرف کردن نیازهای وی تولید میشود.
بهطورکلی محصول حداقلی را میتوان، یک نمونه اولیه، نسخه آلفا یا بتای یک محصول نهایی دانست. از یک MVP برای دریافت نقطه نظرات کاربران و ایجاد تغییرات در یک پروژه استفاده میشود. این مسئله نه تنها یک کاربرد معمول در صنعت ارزهای دیجیتالی است بلکه باعث افزایش اعتماد سرمایهگذار به یک پروژه خواهد شد.
یک کد متنباز این اجازه را به افراد خواهد داد که ببینند آیا شرکت دارای اساس است یا خیر. بر این اساس میتوانید نمودها و برنامههای ارائه در گزارش را و صحت وجود آنها در کدهای اصلی را چک کنید و بهعلاوه، پیشرفت کار را نیز نظارهگر باشید. این مراحل شامل: رفع اشکالات، بهینهسازی و ارائه عملکردهای جدید است.
شاید این مزیتهای برای یک فردی که از برنامهنویسی و کد نویسی سررشته چندانی ندارد، کاربردی نباشد، اما میتواند با تکیهبر دانش افراد ماهر از آنها بهرهمند شود.
۴- آیا توجه به شبکههای اجتماعی ضروری است؟
صد البته.
باوجود ارائه چندین ICO در هرروز، برای هر پروژه ضروری است که بیشترین میزان توجهات را پیرامون محصول خود جلب نماید. بهترین روش جلب این توجهات نیز، تلاشهای شرکت در جهت مسائل بازاریابی است.
آیا آنها در شبکه های اجتماعیای نظیر فیسبوک، توییتر و مدیوم فعال هستند؟ آیا در انجمنهای مرتبط با ارزهای دیجیتالی نظیر «بیت کوین تاک» و GitHub فعالیت میکنند؟ و چه اطلاعاتی را در آن مراکز منتشر مینمایند؟ این سؤالات ازجمله مهمترین سؤالات پیرامون مقایسه ICOها هستند.
۵- آیا توجه به نظرات متخصصین ضروری است؟
یکی از مهمترین مسائل در هنگام بحث در مورد ردهبندی ICOها، نظرات متخصصین ارزهای دیجیتالی است.
این افراد هستند که با دیدی مشابه اما از زاویهای دیگر، آنها را نقد میکنند.
تیم: تیمهایی با افراد باسابقه در امر ارزهای دیجیتالی ردهبندی بهمراتب بالاتری را نسبت به تیمهایی با پیشینه صنعتی دریافت میکنند؛ که خود شامل، توسعه، کد نویسی، مدیریت پروژه، مدیریت روابط عمومی و بازاریابی خواهد شد.
وجود یک هیئت مشورتی باعث افزایش جامعیت یک پروژه خواهد شد.
اطلاعات پروژه: بهطورکلی ICOها دو هدف را دنبال میکنند. اول اینکه، آنها به دنبال جذب سرمایه با روشی کاملاً نوین هستند و دوم، جذب سرمایه برای گسترش یک پروژه موجود و واردکردن آن به یک شبکه مبتنی بر بلاک چین. در هدف دوم به دلیل وجود یک پروژه اثباتشده، احتمال موفقیت بهمراتب بیشتر است. از همین رو متخصصین نظرات مثبتتری را روی آنها دارند.
محصول یا سرویسی که باعث حل مشکلی در بازار شود با استقبال بیشتری از سوی متخصصین روبهرو خواهد شد.
دانستن روشهای کسبوکار: پروژههایی که بهوضوح اهداف بلندمدت خود را تعیین کرده و دارای برنامههای مشخص برای رسیدن به آنها باشند و سرمایه دقیق موردنیاز برای پروژه را برآورد کرده باشند، احتمال موفقیت بیشتری را دارند. یکی از مهمترین بخشهایی که متخصصین روی آنها حساسیت دارند، وجود یا عدم وجود کاربرانی است که در محصول یا سرویس موردنظر استفاده میکنند، و اینکه آیا آنالیز هایی برای فهم بهتر صورت گرفته یا خیر.
توانایی بازار: صنعت ICOها دارای قانون گذاریهای قوی و چندانی نیست. از همین رو میتواند هرلحظه دچار تغییر شوند و مجلسهای هر کشور و منطقه میتوانند کاربریهای مختلفی را برای آنها قائل شوند. پروژهای با انعطافپذیری بیشتر و غلبه بر این قبیل شرایط میتواند ردهبندی بالاتری را از آن خود کند.
۶- آیا میتوان این ارزیابیها را بهصورت خودکار انجام داد؟
بله میتوان و در این صورت روند انجام کارها با سرعت بیشتر انجام میشود.
همکاری میان انسان و هوش مصنوعی را میتوان برای رسیدن به این هدف محتمل دانست.
این روزها هوش مصنوعی پیشرفتهای بسیاری را به خود دیده و ظرفیتهای آن به خوبی بسط دادهشدهاند. بااینحال، نیازمند انجام درست کارهای پایهای است. نظرات انسانی میتواند بهعنوان اساس کار در نظر گرفته شوند. بهوسیله برنامههای رایانهای نیز میتوان رفتارها و نظرات افراد را برسی و بر این اساس معیارهای را تعریف کرد تا به این وسیله قادر به تصمیمگیری در مورد این پروژهها باشیم. در این صورت انسان و شبکه با یکدیگر همکاری میکنند. سپس ارزیابی کاربر با بکار گیری اطلاعات ارائه شود بهصورت دیتابیس، باعث بهبود کار خواهد شد. شبکه نیز با نمره دهی به پروژه به انتخابهای افراد کمک خواهد کرد.
این پروسه پیشتر نیز در پروژهای بانام DropDeck بکار گرفتهشده که با رتبهبندی پروژهها توسط هوش مصنوعی به سرمایهگذاران کمک میکند.
آموزش جامع بررسی ICO ها به زبان ساده
ICOICO چیست؟ICO های مختلفICOهاMVPآشنایی با ICOتعریف ICOخرید ICOرده بندی ICOرده بندی ICOهامقایسهمقایسه ICO
نظرات
ارسال نظر