اقتصاددان بزرگ: بیت کوین چیزی بیش از یک بلیت لاتاری نیست/ قیمت ۱۰۰ یا ۱۰۰,۰۰۰ دلاری برای بیت کوین !
نوشته شده توسط:امیر سلامی در | ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۳ | ۰ دیدگاهنث روژف، اقتصاددان سابق صندوق بینالملل پول و پروفسور فعلی اقتصاد و سیاست عمومی دانشگاه هاروارد، معتقد است که بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، در حال حاضر چیزی بیشتر از بلیتهای لاتاری نیستند.
به گزارش روزنامهی گاردین روژف اذعان داشت درحالیکه بعضیها معتقدند ارزهای دیجیتال دوران خود را سپری کرده و در سرازیری برگشتناپذیری قرارگرفتهاند، با قاطعیت نمیتوان گفت که ارزششان به صفر خواهد رسید.
از نظر وی، سوالات زیادی در مورد توانایی اقتصادهای بزرگ در پذیرش ارزهای دیجیتال وجود دارد و بدین معناست که احتمالاً، خارج از اقدامات قانونی مشترک، تنها کشورهایی مانند ایران، سومالی، ونزوئلا و کره شمالی، ارزهای دیجیتال را در سطح جهانی قبول خواهند کرد. به اعتقاد او، این موضوع، پیشبینی سرنوشت نهایی این کلاس دارایی را سخت میکند.
سوالات برآمده از گفتههای روژف
در این گزارش، روژف ارزش ذاتی بیت کوین را زیر سؤال میبرد و این موضوع مطرح میشود که جایگاه کنونی بیت کوین بهعنوان طلای دیجیتال، جایگاهی متزلزل است، زیرا برخلاف طلای واقعی، بیت کوین خارج از محدودهی مالی هیچ کاربردی نخواهد داشت و انرژی بسیار زیادی برای حفظ کاربردش نیاز است که این میزان انرژی نسبت به سیستم بانکداری مرکزی کارایی کمتری دارد.
بیشتر بخوانید : مقایسه بیت کوین و طلا از نظر ارزش برای سرمایه گذاران
بر طبق گفتههای وی، اقتصادهای بزرگ، ارزهای دیجیتال را به دلیل داشتن توانایی تسهیل پولشویی، در وضعیت کنونیشان، بیشتر از این تحمل نخواهند کرد. از سوی دیگر اگر ناشناسی ارزهای دیجیتال را از آنها بگیرید، تقاضایشان را از دست خواهند داد و این موضوع باعث میشود بیت کوین در تبصره ۲۲ قرار بگیرد.
توضیح مترجم: تبصره ۲۲ («Catch-22») به عنوان یکی از اصطلاحات وارد زبان انگلیسی شدهاست و معمولاً به موقعیتهایی که در آن باخت قطعی است اطلاق میشود؛ بدین ترتیب که فرد در موقعیتی دشوار قرار میگیرد که از آن گریزی ندارد، چرا که برای حل «مشکل الف» باید «عمل ب» را انجام دهد؛ اما «عمل ب» را تنها زمانی میتواند انجام دهد که «مشکل الف» را نداشته باشد.
درنتیجه،روژف معتقد است که اقتصادهای بزرگ و قانونمند، ارزهای دیجیتال را به شکل کنونی قبول ندارند و طولانیمدت از آن استفاده نمیکنند. ازاینرو، تنها اقتصادهای ناموفقی مانند ونزوئلا که سعی در احیا کردن اقتصاد ویرانشدهی خود با ارز را پترو دارد این ارزهای دیجیتال را میپذیرند.
روژف افزود :
قانونگذاران کمکم به این حقیقت میرسند که نمیتوانند فناوریهایی را که رهگیری تراکنششان مشکل و گران است را بپذیرند چراکه این فناوریهای میتوانند فرارمالیاتی و فعالیتهای جنایی را تسهیل کنند. همچنین، بانکهای مرکزی کشور سوئد تا کشوری مانند چین، به این آگاهی رسیدهاند که آنها نیز میتوانند ارزهای دیجیتال خودشان را صادر کنند…. در مورد اشکال مختلف پول، بخش خصوصی میتواند نوآوری به خرج دهد، اما دولت قانونگذاری خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: سه شهر بزرگ چین میزبان بیشترین سیاستهای توسعه بلاک چین
ازنظر روژف، درنهایت، این امر به داستان لاتاری ختم میشود که احتمالاً ارزش بیت کوین در بلند مدت به ۱۰۰ دلار نزدیکتر خواهد شد. اما، همچنین شاید بنا به دلایل زیادی که در حال حاضر تصورشان سخت است، ارزش بیت کوین به ۱۰۰,۰۰۰ دلار برسد. وی همچنین اذعان داشت که صرفاً، توضیح اینکه چرا افراد زیادی به بیت کوین به دید ذخیره ارزش نگاه میکنند، برای حفظ شدن ارزش آن در طول زمان کافی نیست.
او اظهار داشت:
اقتصاددانهایی (مانند خود من) که به مدت ۵ دهه به اینگونه مشکلات میپردازند، به این نتیجه رسیدهاند که حبابهای قیمتی داراییهای ذاتاً بیارزش ، درنهایت خواهند ترکید. قیمت داراییها که ارزش بنیادی واقعی دارند، بهطور اتفاقی از استانداردهای تاریخی دور نخواهند شد. پول صادر شده از سوی دولت، به ندرت یک توافق اجتماعی محض است و روش پرداختی دولتمردان برای کارمندان، تأمینکنندگان و مطالبات مالیاتی، ارز فیات است.
درنهایت، وی اظهار داشت که اقدامات دولتها به این سوال پاسخ خواهد داد که آیا بیت کوین و دیگر داراییهای ارزهای دیجیتال میتوانند به تجارت عمومی و پذیرش خرد دست پیدا کنند یا اینکه ارزهای دیجیتال به ارزهایی بدنام در وبسایتهای دارک وب که خدمات و کالاهای غیرقانونی میفروشند، تبدیل میشوند و در دست دولتهای شکستخوردهای که اقتصاد ضعیفی دارند قرار میگیرند.
منبع : ccn
اقتصاددان بزرگ: بیت کوین چیزی بیش از یک بلیت لاتاری نیست/ قیمت ۱۰۰ یا ۱۰۰,۰۰۰ دلاری برای بیت کوین !
آینده ارزهای دیجیتالآینده بیت کویناقتصاددان هارواردایرانبلیت لاتاریبیت کوینقیمت بیت کوین
نظرات
ارسال نظر