بهترین سخت افزارها و نرم افزارهای استخراج مونرو در سال ۲۰۱۸
نوشته شده توسط:امیر سلامی در | ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴ | ۰ دیدگاهمونرو را میتوان یکی از بهترین ارزهای دیجیتالی دانست که با محوریت حفظ حریم خصوصی کاربران ایجادشده است. در حال حاضر این ارز در رتبه دهم جدول بهترین ارزهای دنیا از نقطهنظر حجم کل بازار قرار دارد. از طرف دیگر با دارا بودن توسعهدهندگان و جامعه مشترکان بسیار قوی و مشتاق در عرصه کریپتو، به یکی از بهترینها درزمینه ارزهای دیجیتال بدل شده است.
استخراج مونرو یکی از کاربر دوستانه ترین پروسههای استخراج است. این ارز با استفاده از الگوریتم «کریپتونایت» (Cryptonight) این امکان را به کاربران میدهد که هم به پردازندههای مرکزی (سی پی یو) و هم با پردازندههای گرافیکی (جی پی یو) اقدام به استخراج کنند. حتی تازهکارترین کاربران نیز که سختافزار چندان قوی ندارند هم میتوانند مونرو ماین کنند و به جامعه استخراجکننده این ارز پرطرفدار وارد شوند.
همچنین بخوانید: آموزش کامل استخراج مونرو
صد البته مونرو تنها ارز دیجیتالی نیست که از الگوریتم کریپتونایت استفاده میکند؛ ارزهای دیگری نیز مانند «کاربو»، «الکترونیوم»، «بایت کوین» و «سوموکوین» از دیگر نمونههایی هستند که از این الگوریتم بهره میبرند.
مقدمات اصلی الگوریتم کریپتونایت
اگر شما با استخراج کریپتونایت آشنایی چندان ندارید، باید چند نکته مهم را در مورد این الگوریتم یاد بگیرید:
یک: دو نسخه از کریپتونایت موجود است
قطعاً با «بیت مین» (BitMain) آشنا هستید؛ شرکتی که ابزارهای ماینینگ بسیار مشهوری را برای بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال تولید میکند. این شرکت بهتازگی ASICهای تازهای را برای استخراج کریپونایت منتشر کرده است. این دستگاههای ماینینگ بهمنظور استخراج مؤثر تر و سودآورتر طراحی میشوند و حالا این فرصت برای استخراجکنندگان الگوریتمهای جدید نیز فراهمشده تا بهوسیله این دستگاهها اقدام بهاستخراج ارزهای دیجیتال موردعلاقه خود کنند. بدیهی است که با افزایش سختی استخراج، نیازمند بودن به سختافزار قویتر نیز به یکی از دغدغههای کاربران بدل میشود.
ازآنجاییکه توسعهدهندگان و جامعه کریپتونایت از ظهور ماینرهای ASIC راضی نبودند، تصمیم به ویرایش الگوریتم گرفتند و پس از آن بود که نسخه جدیدی با عنوان ورژن هفت کریپتونایت (Cryptonight V7) منتشر شد. این نسخه قابلیت استخراج با دستگاههای ASIC را ندارد. در حال حاضر بیشتر ماینرها از نسخه هفت این الگوریتم استفاده میکنند یا تعداد کمی هم که باقیماندهاند، برنامههایی را برای انتشار یک هاردفورک در سردارند.
دو: کریپتونایت تنها بهواسطه پردازنده گرافیکی عمل نمیکند
بیشتر الگوریتمهای استخراج یا بهوسیله پردازنده مرکزی (CPU) عمل میکنند یا به وسیله پردازندههای گرافیکی (GPU)، اما کمتر الگوریتمی را پیدا میکنید که با هردوی این قطعات بتوان استخراج را صورت داد. از طرف دیگر انتخاب این پردازندهها در کنار مادربرد میتواند یکی از سختترین تصمیماتی باشد که باید بگیرید. ابتدا دورنمایی کلی از سختافزاری که به آنها نیاز خواهید داشت را برای شما شرح میدهیم و سپس بهصورت جزئیتر اقدام به بررسی هر سری از پردازندهها خواهیم کرد که برای کار استخراج مونرو مناسباند.
سخت افزارهای مورد نیاز برای ماین با CPU یا GPU
- حداقل چهار گیگابایت رم، رم پیشنهادی هشت گیگابایت است.
- بسته به پردازنده مرکزی انتخابی رم نیز باید از نوع DDR3 یا DDR4 باشد.
- پس از انتخاب پردازنده مناسب، نوبت به انتخاب مادربرد میرسد. به یاد داشته باشید که مادربرد شما باید دارای اسلات های PCIE کافی برای اتصال کارتهای گرافیکی باشد.
- کابل برق برای کارتهای گرافیکی.
- قاب ریگ باقابلیت جریان هوا.
- اتصال اینترنت دائمی و بدون قطعی.
- هارد از نوع SSD یا HDD که توان اجرای مناسب و بدون اشکال سیستمعامل انتخابی شمارا داشته باشد.
- منبع تغذیه مناسب، بسته به پردازندههای انتخابی
بهجز بخش سختافزاری، بخش نرمافزاری نیز بسیار حائز اهمیت است. از همین رو نصب درایورهای مناسب و بهروز در کنار نرمافزارهای مانیتورینگ دیگر ضروری است. این نرمافزارهای شامل:
نرمافزارهای بررسی دما و اورکلاک
چنین نرمافزارهایی به شما کمک میکنند تا با اورکلاک کردن سختافزار خود به نتیجه مطلوبتری برسید. از طرف دیگر دمای پایینتر باعث بالا رفتن بازدهی و مصرف برق کمتر خواهد شد. این نرم افزارها بسته به برند انتخابی شما متفاوت خواهند بود. بهعنوانمثال سی پی یوهای Ryzen و Threadripper که توسط شرکت ایام دی ساخته میشوند دارای نرمافزارهای خاصی هستند. برای کنترل دمای قطعات نیز میتوانید از نرمافزارهای CPU-Z و GPU-Z استفاده نمایید.
نرم افزارهای استخراج مونرو
برای استخراج بهوسیله الگوریتم کریپتونایت، تعداد بیشماری نرمافزار وجود دارد. برخی از آنها مختص پردازندههای گرافیکی انویدیا هستند و برخی دیگر تنها برای پردازندههای مبتنی بر ایام دی ساخته شدهاند. XMR Stak، Claymore و XMRig ازجمله شناختهشدهترین این نرمافزارها هستند.
به یاد داشته باشید که هش ریت های ذکرشده مربوط به الگوریتم قدیمی هستند، باوجود این در الگوریتم جدید، نباید شاهد تفاوت چندانی در این ارقام باشید.
در این مقایسهها صرفه قیمت نسبت هش های بهدست آمده نسبت به هر دلار پرداختشده خواهد بود. صرفه انرژی نیز مقایسهای است میان میزان مصرف انرژی و هش های تولیدشده توسط سختافزار.
پردازندههای مرکزی (CPU) مناسب برای استخراج مونرو
۱- مدل: AMD Threadripper 1950X
- قیمت: حدود ۸۸۰ دلار
- هش ریت: هزار الی هزار و پانصد هش بر ثانیه
- مصرف برق: صدوبیست الی صد و هشتاد وات
- صرفه قیمت: ۰.۵۹ – ۰.۸۸ دلار بر هش
- صرفه انرژی ۰.۱۲ واتساعت
نقاط قوت: این محصول یکی از قویترین پردازندههای سطح کاربری خانگی است که در بازار وجود دارد. آور کلاک کردن این نسخه بسیار آسان است و دارای هستههای فراوانی است. بهوسیله این پردازنده شما میتوانید درعینحال که ارز خود را استخراج میکنید، بهراحتی با رایانه خود نیز کارکنید.
نقاط ضعف: این نوع از پردازنده، نیازمند مادربردهای خاصی است که قیمتشان از سیصد دلار آغاز میشود. از همین رو استفاده از چنین پردازندههایی باعث بالا رفتن هزینههای اولیه شما خواهد شد. بهعلاوه اجبار برای استفاده از رمهای DDR4، بار دیگر هزینههای شمارا بالاتر میبرد.
۲- مدل: AMD Ryzen 1800X
- قسمت: حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ دلار
- هش ریت: پانصد الی هفتصد هش بر ثانیه
- مصرف برق: نود و پنج وات
- صرفه قیمت: ۰.۴۷ – ۰.۶۶ دلار بر هش
- صرفه انرژی: ۰.۱۳۵ – ۰.۱۹ وات ساعت
نقاط قوت: رایزنها را میتوان برادر کوچک پردازندههای Threadripper دانست که باقیمتی کمتر قدرت پردازشی بسیار خوبی را در اختیار شما قرار میدهند. این پردازندههای صرفه اقتصادی بهتر دارند اما ازلحاظ قدرت از برادر بزرگتر خود ضعیفترند. از طرف دیگر نیاز به مادربردهای گرانقیمت ندارند و شما میتوانید با شصت و نهایتاً سیصد و پنجاه دلار یک مادربرد مناسب برای خود پیدا کنید.
نقاط ضعف: قدرت کمتر نسبت به نمونههای قبلی. بهعلاوه ازآنجاییکه مادربردها تنها قادرند تا یک پردازنده را از پشتیبانی نمایند، با استفاده از نمونههای Threadripper میتوان قدرتی سه برابری را ایجاد کرد. ایام دی معمولاً تخفیفهای مناسبی را برای محصولات خود وضع میکند و ازاینرو انتخاب میان این دو مدل سختتر خواهد شد.
۳- مدل: Intel Core I7 8700K
- قیمت: حدود ۳۳۰ دلار
- هش ریت: ۵۰۰ هشت بر ثانیه
- مصرفت برق: ۹۵ وات
- صرفه قیمت: ۰.۶۶ دلار بر هش
- صرفه انرژی: ۰.۱۹ واتساعت
نقاط قوت: برای آن دسته افراد که نمیخواهند از پردازندههای ایام دی استفاده کنند، نمونههای آی ۷ میتواند گزینه مناسبی باشد. نسل هشتم از این پردازنده قدرتی مشابه نمونههای Ryzen 1800X دارند و با همان قیمت و همان مصرف برق عرضه میشوند.
نقاط ضعف: پردازندههای آی ۷ در صورت اورکلاک نهایتاً پانصد هش بر ثانیه را پردازش میکنند که نسبت به رقیب ایام دی خود، عددی کمتر است.
به یاد داشته باشید که پردازندههای Xeon نیز در استخراج مونرو عملکرد فوقالعادهای خواهند داشت، اما ازآنجهت که این محصولات مخصوص سرورهای هستند، ممکن است تنظیمات متفاوتی نسبت به نمونههای خانگی داشته باشند.
کارتهای گرافیکی مخصوص استخراج مونرو
۱- مدل: AMD RX 580/480
- قیمت: حدود ۳۵۰ دلار
- هش ریت: ششصد و نهصد و پنجاه هش بر ثانیه
- مصرف برق: هشتاد و صدوبیست وات
- صرفه قیمت: ۰.۳۲ و ۰.۷۵ دلار بر هش
- صرفه انرژی ۰.۰۷۵ و ۰.۱۲۷ واتساعت
نقاط قوت: این نوع کارت گرافیکها را میتوان جزو کارآمدترین پردازندههای گرافیکی در زمینه استخراج مونرو در نظر گرفت. از طرف دیگر علاوه بر استخراج مونرو، میتوان از آنها برای ماین کردن دیگر ارزها همانند اتریوم بهره برد.
نقاط ضعف: به دلیل بالا گرفتن تبوتاب استخراج، این کارتهای گرافیکی با کمبود رو به رو شدهاند و از همین رو گاها با افزایش دو برابری در قیمت مواجه گشتهاند.
۲- مدل: AMD Vega 56/64
- قیمت: از ۷۵۰ تا ۱۲۰۰ دلار
- هش ریت: ۱۷۵۰ الی ۲۰۰۰ و ۱۹۰۰ الی ۲۲۰۰ هش بر ثانیه
- مصرف برق: ۱۶۵ الی ۲۲۰ وات
- صرفه قیمت: ۰.۳۷۵ الی ۰.۴۵ و ۰.۳۸ الی ۰.۶۳ دلار بر هش
- صرفه انرژی: ۰.۰۷۵ الی ۰.۱۲۵ واتساعت
نقاط قوت: این نمونههای باوجود هش ریت های بسیار بالا، قویترین کارتهای گرافیکی موجود در بازار برای استخراج مونرو هستند. از طرف دیگر با بالا بودن صرفه قیمت و مصرف انرژی به یکی از بهترین پردازندههای موجود برای استخراج بدل گشتهاند.
نقاط ضعف: قیمت این پردازندهها کمی بالاست. از طرف دیگر نمونههای موجود در بازار خنک کنندههای کمتری دارند که کارایی آنها را کاهش میدهد.
۳- مدل: GTX 1080 Ti
- قیمت: از ۹۰۰ تا ۱۱۰۰ دلار
- هش ریت: ۷۵۰ الی ۱۰۰۰ هش بر ثانیه
- مصرف برق: ۱۱۰ الی ۱۵۰ وات
- صرفه قیمت: ۰.۹ الی ۱.۵۳ دلار بر هش
- صرفه انرژی: ۰.۱۵ واتساعت
نقاط قوت: این غول همهفنحریف قادر است تا انواع مختلف ارزهای دیجیتالی را با بالاترین کارایی استخراج نماید.
نقاط ضعف: قیمت این محصول مشابه نمونههای Vega 64 است، اما همانطور که مشاهده میکنید دارای هش ریتی تقریباً نصف آنهاست. از همین رو نمیتوان گفت که برای ماین مونرو این کارتهای گرافیکی بهترین گزینه هستند.
انتخاب سختافزارهای مناسب به همراه منبع تغذیهای که بتواند از پس تأمین برق مورد این سختافزارها بربیاید یکی از مهمترین و پایهای ترین کارهایی هست که پیش از شروع استخراج، باید انجام دهید. منبع تغذیه حداقل باید سیصد الی چهارصد وات را برای سختافزارهای شما تأمین نماید. پس در انتخاب آنها کوتاهی نکنید.
بهترین سخت افزارها و نرم افزارهای استخراج مونرو در سال ۲۰۱۸
ارز دیجیتالاستخراج ارزاستخراج مونرواموزش استخراج مونروسخت افزار استخراجسخت افزار مورد نیاز استخراجمونرو
نظرات
ارسال نظر